Vaclav Klaus, femeile si Uniunea Europeana

Posted: octombrie 18, 2009 by Bogdan in Politic
Etichete:, , ,

“Vaclav Klaus, presedintele ceh care a paralizat Uniunea Europeana refuzând sa ratifice Tratatul de la Lisabona si care respinge încalzirea globala, considerând-o un mit, este un om caruia îi place sa spuna „nu” oricui, cu exceptia stewardeselor tinere si blonde, scrie Sunday Times.

„Desi acest barbat în vârsta de 68 de ani tine viitorul Europei în mâini acum, anul trecut a fost nevoit sa îi dea explicatii sotiei sale, Livia, despre cum îsi îmbunatateste cunostintele de aeronautica împreuna cu înca o stewardesa. A treia”, potrivit ziarului britanic.

Prima sa aventura cunoscuta cu o însotitoare de bord – Eva Svobodova – dateaza din 1991, când era o stea politica în ascensiune în Cehoslovacia comunista. A doua a fost cu Klara Lohniska, o stewardesa în vârsta de 24 de ani pe un avion oficial. Anul trecut, în dimineata de dupa anuntarea rezultatelor alegerilor, a fost fotografiat în fata unui hotel din Praga cu Petra Bednarova, o însotitoare de bord în vârsta de 25 de ani care lucreaza pe un avion guvernamental.

Potrivit The Times, însa, Klaus nu pare un barbat „cuceritor”. Un jurnalist al Financial Times care l-a invitat pe liderul ceh la ceai la Londra a observat ca acesta nu stie sa faca, pur si simplu, conversatie si ca pune la îndoiala tot ce i se spune.

Mustata sa alba, barbia patrata si începutul de chelie i-a amintit unui alt ziarist de un lider de sindicat – „sau poate de directorul unei companii de constructii”. Istoricul Timothy Garton Ash l-a descris drept „unul dintre cei mai grosolani oameni” pe care i-a întâlnit.

Însa majoritatea cehilor par sa îi aprobe comportamentul. „O amanta este considerata, în general, semnul unui barbat adevarat”, scria Dnes, cel mai mare ziar din Cehia. „Cehii au dat din umerii lor liberali”, a afirmat si Lidove Noviny, un alt cotidian de mare tiraj.

Însa multi cehi par sa împartaseasca frustrarea liderilor europeni în privinta conditiilor impuse de Klaus pentru semnarea Tratatului de la Lisabona.

Saptamâna trecuta, predecesorul sau, Vaclav Havel, a rupt tacerea pentru a condamna comportamentul „absurd si iresponsabil” al lui Klaus. Cei doi sunt în conflict înca de când Klaus a obtinut un post în guvernul lui Havel. Potrivit zvonurilor, Klaus, un fan înfocat al jazzului, a fost înfuriat de faptul ca Havel nu l-a invitat la un concert de jazz organizat în onoarea presedintelui Bill Clinton, la Praga. Spre încântarea lui Havel, Klaus a facut încercari disperate sa obtina o invitatie, dar a primit un bilet abia în ultimul moment.

Acum, Klaus se bucura de atentie, în conditiile în care toti sefii de stat din UE îl roaga sa semneze, comenteaza Times. „Personalitatii sale narcisiste îi place sa fie centrul atentiei si puterii”, a explicat Havel pentru cotidianul britanic saptamâna trecuta. „Iar cehii au tendinta sa îl admire din cauza lipsei de încredere în ei însisi”, a adaugat el.

În tara sa, însa, nimeni nu pune la îndoiala dominanta presedintelui, dupa ce guvernul a cazut în vara, fiind înlocuit cu o echipa de tehnocrati, mai ales ca nu se prefigureaza alegeri.”

Foarte tare articolul. Prietene, lasa dreaq muierile si bautura si pune mana si semneaza. E spre binele tau, si al nostru!

Reclame
Comentarii
  1. cristina spune:

    Desi articolul nu e scris de mult, din Octombrie si pina acum s-a dovedit ca Klaus a avut dreptate. Incalzirea globala este farsa secolului. In sfirsit cineva cu capul pe umeri, nu cade in plasa comunistilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s