Pac-Man si angajatii

Posted: mai 25, 2010 by Bogdan in Fun, Gadget / IT&C
Etichete:, ,

Pac-Man,  jocul pe care Google l-a pus pe homepage pe 21 si 22 mai,  a mancat aproape cinci milioane de ore din timpul de lucru al angajatilor.

Asa arata statisticile furnizate de Rescue Time, un producator de softuri care sta cu ochiul pe angajati (adica vede ce faci pe PC si pe ce site-uri intri, ca la comunisti).

Firma spune ca intr-o zi normala, fiecare angajat efectueaza in medie 22 de cautari pe Google, fiecare cu o durata de aproximativ 11 secunde.

Cand Pac-Man a aparut pe homepage-ul Google, durata fiecarei cautari a crescut la 36 de secunde, statistica bazata pe un numar de 11 000 de angajati.

Totusi, compania care a efectuat studiul spune ca cifra e relative scazuta, pentru ca doar un numar mic dintre utilizatori si-au dat seama ca logo-ul era intr-adevar un joc (printre aia ma numar si eu).

Pentru a juca, userul trebuia sa apese mai intai pe butonul “Insert a coin” care, in zilele de 21 si 22 mai, a inlocuit clasicul “I’m Feeling Lucky”.

Daca adaptam statistica la numarul de unici care acceseaza homepage-ul Google in fiecare zi, aproximativ 504 milioane, rezulta un timp pierdut de 4.8 milioane de ore, adica 549 de ani.

Si acum pe partea economica: sa zicem ca fiecare angajat ar fi platit in medie cu 25 de dolari pe ora; asta ar insemna ca in timpul in care oamenii au frecat menta s-au pierdut 120 de milioane de dolari.

Cam ce inseamna suma asta? Pai cu banii astia, poti sa angajezi totii oamenii de la Google sa lucreze pentru tine timp de 6 saptamani :D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s