Scurt istoric

 

Expresia „Kilu’ meu” a aparut tarziu, dupa introducerea sistemului metric de unitati de masura, pana atunci folosindu-se cu succes expresiile: „Du-te-n ocaua mea”, „Ce livra mea vrei”, „Ce uncia mea poftesti” si altele de acest gen.

Originile expresiei se pierd in negura vremurilor si sunt probabil legate de neamul de uriasi mentionat in Biblie, doar ei putandu-se lauda cu asemenea pareri despre sine, probabil pe buna dreptate.

Din pacate, sau poate din fericire, nu s-au pastrat vestigii biologice din aceasta perioada, insa ceva-ceva tot putem intui, daca analizam cu atentie frescele pornografice din Pompei.

Folosita cu precadere de oamenii cu o parere exagerat de buna despre ei insisi, „Du-te-n kilu meu” reflecta plenar o ipostaza virila tipica romanului neaos.

In iunie 1941 maresalul Antonescu o foloseste in timpul celebrului sau discurs: „Romani, va ordon: treceti Prutul, in kilu meu!” si de atunci expresia a facut repede cariera.

Astazi se foloseste indeosebi in supermarket, inaintea sarbatorilor nationale: „Iau trei kile, ce kilu meu. Odata mananca omul mici!”

Du-te-n kilu meu a fost insusita si de alte natiuni, dupa marea migratie a capsunarilor din anii 90. In italiana vai nel mio kilo, in franceza allez dans mon kilo, in germana achtung, kilo! si in spaniola venga en mi kilo.

In marile corporatii de astazi expresia e folosita indeobste de esalonul doi de management, fata de secretare si curieri, dar si de catre trepadusii din industria de publicitate care vor sa para mult mai cool.

O reclama outdoor recenta ne prezenta „Mister cel mai kilul meu”, iar un spot de 30 de secunde la sapun se bazeaza integral pe jocul de cuvinte „Mai spala-te, in kilu meu!”.

Viitorul expresiei este asigurat fara doar si poate, avand in vedere popularitatea expresiei printre elevii din ciclul primar. Acestia obisnuiesc sa vina acasa, sa-si arunce ghiozdanul si sa strige propriului tata: „Vreau sa ma joc pe calculator, du-te-n kilu meu de bosorog!”.

via trombon.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s